Profil de antrenor Aqua Sport – Alina Cartu

Pasionata de copii si indragostita de energia acestora, Alina este instructor de inot de 12 ani. Iubeste aceasta meserie si se implica in totalitate.

Aqua Sport: Buna ziua, Alina!

Alina Cartu: Buna ziua!

Aqua Sport: Ne poti spune cateva lucruri despre tine?

Alina Cartu: Numele meu este Cartu Alina, am 30 de ani, am facut inot de performanta incepand de la varsta de 3 ani, pana la varsta de 19 ani si sunt instructor si antrenor de inot la Aqua Sport.

Aqua Sport: Care este diferenta in ceea ce priveste procesul de invatare dintre copiii mici si cei mari?

Alina Cartu: Consider ca unui copil mic poti sa ii insufli mai usor cunostintele, sa il modelezi, te joci cu el, este mai deschis si totul este mai simplu. Un copil mare e mai putin receptiv si este un pic mai greu.

Aqua Sport: Cum ai ajuns sa fii instructor? Ce te-a facut sa alegi aceasta meserie?

Alina Cartu: Era vara, toata lumea pleca la mare si m-am gandit sa imi procur o sursa de venit. Am inceput sa lucrez si am observat ca imi place ceea ce fac si iubeam copiii mici.

Aqua Sport: Ce varsta aveai atunci?

Alina Cartu: 18 ani.

Aqua Sport: Ce studii ai urmat dupa terminarea liceului?

Alina Cartu: Am terminat Universitatea Ecologica de Educatie Fizica si Sport cu specializarea natatie si am terminat si Scoala de Antrenori.

Aqua Sport: Cine te-a determinat si incurajat sa urmezi aceste studii?

Alina Cartu: Colegii mei, Mircea si Oussema.

Aqua Sport: Ce are special clubul Aqua Sport in comparatie cu alte cluburi de inot?

Alina Cartu: Are o echipa tanara, dornica de realizari si de succes.

Aqua Sport: Copiii cu care ai inceput tu sa lucrezi se mai afla la clubul Aqua Sport si daca da, ce relatie ai cu ei in prezent?

Alina Cartu: Majoritatea copiilor cu care am inceput sa lucrez inca se afla in club. Am o relatie buna cu ei, ne sunam si vorbim, chiar si cu parintii acestora tin legatura.

Aqua Sport: Spune-ne ceva in incheiere, te rog.

Alina Cartu: Iti multumesc pentru interviu si imi doresc ca acest club sa ajunga cat mai departe si sa obtina cat mai multe rezultate deosebite.

Aqua Sport: Sfatuiesti copiii sa devina instructori de inot?

Alina Cartu: Da, pentru ca este o meserie frumoasa si te determina sa faci si tu sport, fiind mereu in preajma apei. Trebuie sa ai multa rabdare si determinare.

Aqua Sport: Am inteles, multumesc pentru timpul oferit!