Profil de antrenor Aqua Sport – Paula Grecu

Cu o experienta sportiva de 12 ani in spate, Paula este componenta echipei Aqua Sport de 5 ani, club in cadrul caruia se simte ca intr-o familie si isi doreste sa ii faca pe toti copiii sa iubeasca acest sport si sa vina cu placere la antrenamente.

Aqua Sport: Buna ziua, Paula!

Paula Grecu: Buna ziua!

Aqua Sport: Fa-ne o mica prezentare despre tine, te rog.

Paula Grecu: Ma numesc Paula Grecu, am 25 de ani si lucrez in cadrul clubului Aqua Sport din anul 2015.

Aqua Sport: Faci parte din acest club de 5 ani sa inteleg. Acesta este singurul club unde ai activat si activezi sau ai lucrat si in alta parte?

Paula Grecu: Este singurul club.

Aqua Sport: Ce anume te-a determinat sa ramai in acest club?

Paula Grecu: M-a fascinat posibilitatea de a pune in practica ceea ce am invatat pe parcursul scolii si din cariera mea de sportiva. Totul a venit natural, de la sine si totodata un motiv pentru care am ramas il constituie colectivul si mediul, care sunt foarte placute.

Aqua Sport: La ce varsta ai luat contact cu inotul, cati ani ai practicat si unde te-ai antrenat?

Paula Grecu: Am inceput initierea in acest sport la varsta de 6 ani, iar la 7 ani m-am inscris la Colegiul National Emil Racovita si am continuat   inotul in cadrul clubului scolii, avand-o ca antrenoare pe doamna Luminita Onoiu.

Aqua Sport: Ce efect are experienta ta ca sportiva asupra carierei de antrenor?

Paula Grecu: Consider ca este usor deoarece lucrand cu aceeasi grupa de copii mai multi ani, ajungi sa ii cunosti, stii exact in ce punct se afla si este mai usor sa colaborezi cu ei.

Aqua Sport: Esti de parere ca este o varianta buna ca un sportiv sa aiba un singur antrenor pe toata durata carierei sale?

Paula Grecu: Mi se pare mai usor atat pentru copil, cat si pentru antrenor. Asa cum sportivul se obisnuieste cu un antrenor, asa si antrenorul se obisnuieste cu sportivul.

Aqua Sport: Care este sportivul pe care l-ai format si cu care inca lucrezi?

Paula Grecu: Pe Irina Micu pot spune ca am format-o inca de la inceput, de cand avea 4 ani, iar acum are 9 ani. Ea a venit la cursurile de initiere, a trecut la nivelul de semiavansati, iar apoi am preluat-o la grupa de performanta.

Aqua Sport: Te vezi colaborand cu aceasta sportiva si peste cativa ani?

Paula Grecu: Da, cu siguranta. Este un copil talentat si ambitios, poate ajunge foarte usor unde isi doreste.

Aqua Sport: Ce program ai tu ca antrenor?

Paula Grecu: Imi incep programul la ora 8:00 dimineata, apoi am pauza si revin dupa-amiaza la bazin.

Aqua Sport: Cum faci fata acestui program, aici referindu-ma la viata ta personala?

Paula Grecu: A fost putin mai greu la inceput, dar pe parcurs m-am adaptat.

Aqua Sport: Inteleg ca esti multumita de acest loc de munca si vreau sa imi spui un motiv clar pentru care ai ramas in acest club sportiv.

Paula Grecu: Pentru mine conteaza foarte mult sa ma simt bine in mediul in care ma aflu si in urma acestor ani pot spune ca m-am atasat de ceea ce inseamna acest club. Aici mi s-a oferit sansa sa lucrez, neavand experienta la acel moment, motiv care m-a determinat sa ma atasez si mai mult.

Aqua Sport: A devenit ca o mica familie acest club.

Paula Grecu: Exact.

Aqua Sport: Cum vad oamenii din exterior, parintii, prietenii, aceasta cariera pe care tu o ai?

Paula Grecu: Li se pare o meserie dificila, stiind ca lucrez cu sportivi de toate varstele, insa sunt mandri de mine, mai ales ca fac ceva care creeaza caractere. Caci despre asta este vorba pana la urma, performanta vine apoi.

Aqua Sport: In fiecare zi interactionezi cu multi copii, trecand de la o varsta la alta foarte repede, cum gestionezi aceasta situatie?

Paula Grecu: Uneori poate fi putin ciudat. Am colegi care se amuza pentru ca dupa un curs cu o fetita de 4 ani ajung sa vorbesc cu ea ca si cand am avea aceeasi varsta, iar cand se termina ora si ma intreaba daca vreau ceva de mancare, spre exemplu, vorbesc ca un copil. Pana apuc sa trec inapoi la stadiul de 100% adult dureaza ceva, dar m-am deprins si totul decurge cu usurinta.

Aqua Sport: Ce sfat ai da unui antrenor care se afla la inceput stiind ca acesta marcheaza viata unui sportiv?

Paula Grecu: Trebuie sa ii castigi increderea sportivului tau. Astfel va exista o legatura mai stransa si va intelege mai bine ceea ce iti doresti tu ca antrenor de la el.

Aqua Sport: Cum te vezi peste 5 ani? Daca ai avea un copil, cum ai face fata si carierei si vietii personale?

Paula Grecu: Daca va fi cazul probabil va fi mai provocator, dar nu va fi un impediment.

Aqua Sport: In incheiere ai vreun sfat pentru parinti?

Paula Grecu: Sa lasam copilul sa vina cu drag la bazin si sa practice un sport cu placere. Sa ii lasam sa isi traiasca copilaria.

Aqua Sport: Multumesc pentru timpul acordat!

Paula Grecu: Multumesc si eu!