14 medalii la Campionatul National Seniori, Tineret si Juniori I-II si calificare pentru Campionatul European de Juniori din Lituania

In perioada 17-21.04.2024, sportivii Aqua Sport cu varste de peste 14 ani au participat la Campionatul National Seniori, Tineret si Juniori I-II.

Competitia a fost organizata la Bazinul Olimpic de la Otopeni, de catre Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern – FRNPM si a adus la start cei mai valorosi sportivi de la aceste categorii de varsta.

Clubul nostru a fost reprezentat de 24 de sportivi, ce au fost insotiti de 3 dintre antrenorii lor: dr. Mircea Purcaru, Tiberius Manolache si Marian Vlad, care i-au sustinut pe tot parcursul competitiei.

Echipa noastra a reusit rezultate excelente, obtinand 14 medalii, dintre care 5 de aur, 4 de argint si 5 de bronz. Sportivii nostri au crescut si iata ca a venit vremea si pentru prima medalie la o stafeta de Seniori din istoria Clubului nostru.

La aceasta competitie s-a evidentiat sportivul Vlad-Stefan Mihalache, care a obtinut calificarea la Campionatul European de Juniori din Lituania, ce va avea loc in perioada 2 -7 Iulie 2024, cu barem indeplinit in probele de 50m, 100m si 200m fluture.

Desi a fost un concurs greu, obositor, sportivii nostri s-au mobilizat exemplar si au reusit niste performante formidabile. Vlad-Stefan Mihalache si-a reconfirmat forma buna prin care trece si a reusit sa obtina baremul de calificare la Europene la 3 probe, avem prima medalie la o stafeta de Seniori din istoria clubului nostru, copiii de 14 ani au reusit sa treaca cu bine peste emotiile debutului la o astfel de competitie si au inotat excelent, iar restul inotatorilor au facut curse bune si foarte bune, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Felicitari tuturor sportivilor, antrenorilor pentru aceste minunate rezultate si le multumim parintilor pentru sustinere!. ” – a declarat dr. Mircea Purcaru, Director Sportiv Aqua Sport.

Rezultate detaliate:

Locul 1

Vlad-Stefan Mihalache (antrenor dr. Mircea Purcaru) – 200m fluture Tineret si Seniori si 100m fluture Tineret

Natalia Popa (antrenor Tiberius Manolache) – 100m spate feminin Juniori II

Nicholas Carstina (antrenor Tiberius Manolache) – 100m bras masculin  Juniori II 

 

Locul 2

Vlad-Stefan Mihalache (antrenor dr. Mircea Purcaru) – 100m fluture Seniori si 100m liber Tineret

Nicholas Carstina (antrenor Tiberius Manolache) – 200m bras Juniori II

Natalia Popa (antrenor Tiberius Manolache) – 200m spate Juniori II

 

Locul 3

Natalia Popa (antrenor Tiberius Manolache) – 50m spate, 200m liber Juniori II

Vlad Matei (antrenor dr. Mircea Purcaru) – 100m bras Tineret

Nicholas Carstina (antrenor Tiberius Manolache) – 50m bras Juniori II

Tudor Micu (antrenor dr. Mircea Purcaru) – 100m bras Juniori I

Cristian Lapadat, Vlad Matei, Vlad-Stefan Mihalache, Razvan Petrea – 4x100m mixt masculin Seniori