Despre noi

CINE SUNTEM

Totul a început cu un sportiv de performanță – Andrei Nicolescu – Președinte al Clubului Sportiv Aqua Sport București, care a crezut că performanța e posibilă și mai ales necesară în România. A luptat din toate puterile pentru visul său, acela de a oferi cât mai multor copii acces la beneficiile înotului și de a da României un campion olimpic la înot. Știm că daca ar mai fi avut timp, s-ar fi ținut de cuvânt.

Suntem onorați și este responsabilitatea noastră să ducem visul său mai departe.

Andrei a adunat în jurul său o echipă tânară, formată din foști sportivi de performanță, iar în 2010 a început proiectul care astăzi se numește Club Sportiv Aqua Sport București, afiliat la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În anul 2013 a fost introdusă, în mod oficial, Grupa de Performanță Aqua Sport , care a reușit să se dezvolte enorm, crescând până la peste 400 de sportivi.

Împreuna cu oamenii care nu se văd mereu, dar care veghează tot timpul la bunul mers al lucrurilor, Aqua Sport înseamnă astăzi peste 80 de oameni care muncesc în fiecare zi pentru a aduce o schimbare în Romania și peste 400 de sportivi din Grupele de Performanță, care reprezintă această schimbare.

Andrei Nicolescu - Presedinte Aqua Sport

ÎN CE CREDEM

Credem cu tărie că în fiecare copil există un campion și că schimbarea socială începe la nivel de individ, dar se propagă doar când lucrăm împreună pentru a investi în sănătatea noastră, a copiilor noștri și într-un sistem care să le ofere acestora șansă egală și acces la performanță.

Am devenit cel mai mare club privat de natație din România și cel mai valoros club la categoria de vârstă 10-11 ani, administrăm 4 bazine de înot în București, iar de 13 ani misiunea noastră este să cultivăm, prin sport în general și prin înot în mod special, dezvoltarea fizică, spirituală, socială și mentală a copiilor, familiilor și comunității; să găsim campionul din fiecare copil; să pavăm drumul fiecărui campion către performanță.

Visăm ca din 2028 să se audă imnul României la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice, prin înotătorii antrenați de noi. Visăm ca toți copiii antrenați de noi să crească asimilând valorile sportive – fairplay, tenacitate, spirit de echipă – și astfel să creeze (R)Evoluție în România de mâine, indiferent de domeniul pe care îl vor alege ca adulți.

Valorile care ne ghidează întotdeauna: Dragoste Față de OM, Fairplay, (R)Evoluție

Ce altceva mai facem

  • Implicăm copiii în activități ecologice

  • Oferim sportivilor șansa de a cunoaște campioni de talie internațională – în imagine, alături de Camelia Potec.

  • Implicam copiii in activitati extrascolare culturale si sportive

  • Implicăm copiii în activități ecologice

  • Oferim sportivilor șansa de a cunoaște campioni de talie internațională – in imagine Ahmed Mathlouthi.

  • Promovăm sportul în școli și grădinițe și derulăm programe educaționale și sportive împreună cu instituțiile statului

  • Susținem campioni paralimpici cu sindrom Down din Asociația Be a Butterfly.

Evenimente anuale

Cupa "Andrei Nicolescu"

Cupa Copilului

Cupa Moș Crăciun

Unde ne găsiți