3 campioni Aqua Sport sunt selectati pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European -FOTE 2022

In fiecare zi avem noi motive de mandrie! Trei dintre cei mai buni juniori Aqua Sport au fost selectati in lotul olimpic extins pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European – FOTE 2022.
Maria Preotu, Razvan Petrea si Vlad Mihalache, alaturi de antrenorul lor, drd. Mircea Purcaru, se afla in atentia Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern – FRNPM, pe lista preliminara, ca posibili participanti la aceasta editie FOTE. Suntem extrem de bucurosi ca Aqua Sport este clubul cu cei mai multi sportivi selectati si le uram mult succes tuturor participantilor!

FOTE este prima competitie multi-sport, la care vor participa cei mai buni sportivi din Europa, cu varste cuprinse intre 14-18 ani. Competitia, ce se va desfasura la Banska Bystrica,
in Slovacia, in perioada 24-30 iulie 2022 va aduce la un loc aproximativ 3.000 de sportivi din cele 50 de Comitete Olimpice Nationale Europene, ce vor participa la 10 discipline sportive: inot, triatlon, atletism, gimnastica artistica, baschet, ciclism, handbal, volei, judo si tenis de camp. Prima editie FOTE a avut loc în 1991, la Bruxelles, iar cea mai recenta s-a disputat in 2019, in Baku.

“Este un punct important in istoria clubului nostru si sunt tare mandru de punctul in care am ajuns. Urmeaza o perioada cu multa munca, in care va trebui sa fim selectati si in lotul care va face efectiv deplasarea, insa sunt convins ca daca vom pastra ingredientele care ne-au adus pana aici, rezultatul din vara va fi unul fericit pentru noi!” – a declarat drd. Mircea Purcaru, Director Sportiv Aqua Sport.