Anunt modificare program bazine Aqua Sport – COVID-19

In contextul pandemiei coronavirus sau COVID-19, dupa indelungi informari din mai multe surse, dezbateri si analize, va informam ca, pentru a limita interactiunile sociale, incepand cu 15 Martie 2020 toate bazinele Aqua Sport : #AquaSportHamburg195, #AquaSportDanteAlighieri, #AquaSportPersepolis, #AquaSport311  vor fi inchise pana la noi informatii din partea autoritatilor.

Toate abonamentele active vor fi inghetate in concordanta, putand fi reluate dupa aceasta perioada.

Am luat masuri suplimentare de precautie in aceasta perioada si este foarte important sa contribuim fiecare la reducerea raspandirii virusului, sa privim cu mai multa grija si dragoste nu doar la viata proprie, ci si la cea a omului de langa noi si sa adoptam masuri care sa ne protejeze atat pe noi, cat si pe cei din jurul nostru.

Credem ca este un moment care ne atrage atentia ca suntem interconectati mult mai mult decat constientizam pana acum si ca fiecare dintre noi trebuie sa isi indeplineasca rolul pentru a trai intr-o societate puternica.

Va asiguram ca nu minimizam sub nicio forma pericolul acestui virus, am tratat si tratam cu cea mai mare responsabilitate situatia curenta, iar numarul persoanelor prezente simultan in bazin, in acelasi interval orar, a fost cu mult sub maximul de 99 persoane, admis in recomandarile autoritatilor. Coronavirusul nu se poate transmite in apa din bazin, insa este necesar ca toti sa fim precauti si sa respectam conditiile de igiena si in afara bazinului pentru a preveni transmiterea virusului

Ce stim pana acum si ce masuri suplimentare am luat noi pentru siguranta membrilor care ne-au trecut si ne vor trece pragul:

🏊 Coronavirusul se transmite cu preponderenta prin stropi de saliva purtati de stranut sau tuse, nu prin aer. Virusul nu se poate transmite in apa din bazin daca apa este tratata prin clorinare in concentratie suficienta – Tratarea apei din bazinele Aqua Sport se face pe baza de clor; dozarea clorului se realizeaza automat, iar concentratia a fost ridicata la valoarea maxima admisa conform legislatiei in vigoare privind standardele, concentratie care duce la dezactivarea virusului. Ca si pana acum, s-au efectuat analize de cel putin 3 ori pe zi privind calitatea apei.

🏊 S-a efectuat deja dezinfectie suplimentara fata de standardele existente si a inclus toate zonele: plaja bazinului, vestiare, inclusiv interiorul cusetelor, receptie. Dezinfectia se va reface saptamanal de catre o societate autorizata, cu personal calificat, care foloseste dezinfectant avizat de catre Ministerul Sanatatii Publice Comisia Nationala pentru Produse Biocide, acelasi tip de dezinfectant folosit pentru curatarea  suprafetelor si echipamentelor medicale, echipamente din laboratoare medicale, etc.

🏊 Accesul pe plaja bazinelor Aqua Sport se face prin pediluviu, care are o concentrație a clorului ce duce la dezactivarea virusului.

🏊 Am plasat dispensere cu dezinfectante la intrarea in fiecare locatie si la fiecare vestiar, astfel incat fiecare persoana care intra sa se dezinfecteze inainte.

🏊 Toate suprafetele de contact, clantele, balustradele, dusurile, cuierele, receptie, etc sunt igienizate in mod frecvent.

🏊 Accesul in locatiile Aqua Sport se face doar cu acoperitori de unica folosinta peste incaltarile de strada.

🏊 Nu am permis intrarea in bazin a sportivilor cu simptome de raceala sau gripa.

Ce puteti face dumneavoastra, nu doar la bazin :

  • Coronavirusul se transmite cu preponderenta prin stropi de saliva purtati de stranut sau tuse, nu prin aer. Daca tusiti, stranutati sau aveti stari febrile, va recomandam sa ramaneti acasa, sa evitati contactul cu alte persoane si sa va adresati autoritatilor competente.
  • Nu va atingeti gura, nasul, ochii cu mainile neigienizate, iar inainte de intrarea in locatiile Aqua Sport, folositi solutiile dezinfectante din dispenserele pe care le gasiti la intrare, inclusiv pentru gentile de sport. Spalati-va pe maini cu sapun imediat ce ajungeti in vestiar. Folositi dusul inainte si dupa intrarea in bazin. Fiti exemplu pentru copiii dumneavoastra si invatati-i sa se protejeze si sa ii protejeze prin aplicarea fairplay-ului si pe cei cu care interactioneaza.
  • Noi, oamenii, mai stranutam si din alte motive, nu doar coronavirus J Daca se intampla sa stranutati, folositi un servetel si apoi aruncati-l imediat la cos si spalati-va pe maini. Daca nu aveti servetel la indemana, folositi cotul pentru a va acoperi gura si nasul cand stranutati, nu palmele.
  • Limitati cat mai mult in aceasta perioada contactul fizic ca: salutul prin strangeri de mana, pupaturi.
  • Pe cat posibil, pastrati 1,5 metri fata de persoana de langa dumneavoastra.
  • Faceti sport chiar daca stati in casa! Avem credinta ca sportul ajuta: atat la cresterea imunitatii, dand o sansa in plus organismului sa lupte, cat si la echilibrul fizic, mental si emotional.