Evolutie excelenta a lui Vlad Stefan Mihalache la FOTE – Festivalul Olimpic al Tineretului European

Saptamana trecuta, campionul Aqua Sport, Vlad Stefan Mihalache, a reprezentat Romania alaturi de 11 colegi din Lotul Olimpic, la Festivalul Olimpic al Tineretului European – FOTE, ce s-a desfasurat la Banská Bystrica in Slovacia.

Vlad a concurat la trei probe individuale, 100m liber, 200m liber, 400m liber si la doua stafete, 4x100m liber combinata si 4x100m mixt masculin, iar evolutia sa a fost una excelenta.

Inca din prima zi de concurs, Vlad a stabilit un nou record personal in proba de 400m liber, timp ce a devenit si nou record intern Aqua Sport pentru categoria masculin 16 ani. De asemenea, in proba  200m liber masculin a stabilit un nou record al clubului Aqua Sport si, in aceeasi proba, s-a clasat pe locul 9 la nivel european, iar alaturi de colegii sai s-a clasat pe locul 4 in proba stafeta 4x100m liber combinata si pe locul 5 in stafeta 4x100m mixt masculin.

Festivalul Olimpic al Tineretului European a fost prima participare a lui Vlad cu delegatia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si a aratat ca Vlad este pe drumul cel bun spre a ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Desigur, mai avem foarte mult de munca si drumul este lung, insa daca privim progresul facut de la an la an de Vlad, putem sa fim foarte mandri de reusitele lui din aceasta vara. Au fost multi timpi imbunatatiti, a venit incarcat cu foarte multa energie pozitiva pe care am inceput deja sa o transformam in munca pentru ca rezultatele din partea a doua a anului 2022 sa fie si mai bune!” –   a declarat drd. Mircea Purcaru, Director Sportiv Aqua Sport