Profil de antrenor Aqua Sport – Iulia Niculae

Muncitoare si serioasa, Iulia este antrenoare de performanta in echipa Aqua Sport de la varsta de 19 ani. A practicat inotul timp de 12 ani si a venit in acest club cu dorinta de a antrena si de a progresa alaturi de sportivii sai.

Aqua Sport: Buna, Iulia! Spune-ne cateva lucruri despre tine.

Iulia Niculae: Buna, numele meu este Iulia-Marina Niculae, am 21 de ani si sunt instructor de inot in cadrul clubului Aqua Sport de 2 ani.

Aqua Sport: Cum ai ajuns la varsta de 19 ani sa fii antrenoare?

Iulia Niculae: Am facut liceul cu program sportiv “Emil Racovita”, iar cand l-am absolvit am primit un atestat de instructor sportiv si atunci m-am gandit ca este o idee buna sa plec pe acest drum pentru ca mi-a placut foarte mult inotul.

Aqua Sport: La ce varsta ai inceput sa practici inotul si cati ani ai practicat?

Iulia Niculae: Am inceput initierea la varsta de 6 ani in vara, apoi in toamna am inceput scoala cu profil de inot si de atunci am practicat pana in clasa a 12-a.

Aqua Sport: Esti multumita de cariera ta de sportiva?

Iulia Niculae: Sunt sigura ca as fi putut mult mai mult, dar am avut un incident mai neplacut, m-am imbolnavit intr-o perioada in care reusisem sa imi imbunatatesc performantele si a urmat o pauza foarte lunga. De acolo mi-a “picat” cariera, insa sunt multumita de ce am reusit sa fac pana atunci.

Aqua Sport: Ce s-a intamplat?

Iulia Niculae: Am racit foarte rau, apoi s-a dezvoltat o sinuzita si a trebuit sa stau in spital.

Aqua Sport: Ce sfat le-ai da micilor sportivi pentru a nu trece prin aceasta situatie?

Iulia Niculae: Poti face inot fara probleme si in sezonul rece, daca te protejezi corespunzator. Deci, copiii trebuie sa se protejeze, cand ies de la bazin sa se usuce bine la par si sa nu plece cu capul gol, mai ales in sezonul rece.

Aqua Sport: Cum ai ajuns la clubul Aqua Sport?

Iulia Niculae: M-am informat si am cautat cluburi care au si sectie de performanta, pentru ca mi-am dorit foarte mult sa antrenez si sa fiu intr-o echipa mare. Nu voiam sa fiu doar instructor, imi doream si posibilitatea de a avansa.

Aqua Sport: Tu esti anul 2 la facultate, cum reusesti sa imbini scoala cu munca?

Iulia Niculae: In principal am orele de facultate dimineata si ori vin la bazin si stau la orele online, ori le termin acasa si plec spre munca.

Aqua Sport: Care este diferenta intre performanta si cei ce nu fac performanta?

Iulia Niculae: Este o diferenta clara. Copiii de la performanta vin mult mai des, iar in cazul lor se observa mult mai mult progresul in ceea ce priveste tehnica, dar si comportamentul. Este placut sa ii preiei de mici si sa observi cu cresc si se dezvolta.

Aqua Sport: Ce vrei sa realizezi pe viitor?

Iulia Niculae: Sincer ma bucur foarte mult ca am ajuns in acest punct, nu mi-am imaginat ca voi fi atrasa de aceasta activitate. Cand eram mai mica aveam impresia ca alti copii nu ma plac si am fost surprinsa sa vad ca nu este asa si am ajuns sa am o relatie atat de buna cu ei. Voi progresa si ma voi intelege din ce in ce mai bine cu acestia.

Aqua Sport: Foarte frumos, multumesc pentru timpul si interviul acordat!

Iulia Niculae: Multumesc!