1 campion national, 4 vicecampioni, inca 9 medaliati si 18 recorduri interne la Campionatul National Copii 10-11 ani

A fost un weekend extraordinar pentru campionii Aqua Sport, care s-au intors victoriosi de la Campionatul National Copii 10-11 ani, ce s-a desfasurat la Bazinul Olimpic de la Brasov, intre 9-11 iunie.

Ei au reusit sa aduca acasa o medalie de aur, una de argint si 4 de bronz, precum si sa claseze Clubul Sportiv Aqua Sport Bucuresti pe locul 4 la nivel de cluburi, o crestere de 5 locuri de la locul 9 in anul trecut.

La aceasta editie s-a evidentiat Andreas Bucur la proba de 50m bras, devenind primul campion national Aqua Sport, sub indrumarea antrenorului Oussema Rebai, care ne-a declarat: “Dupa trei incercari de loc 4 a venit locul 1 si titlul de campion national pt Andreas. Este doar un inceput, atat pentru el, cat si pentru toata echipa si o dovada ca trebuie sa aiba incredere, caci,  cu munca se poate. Andreas a vrut acesta medalie si a avut incerdere in el, iar noi l-am ajutat: eu ca antrenor, dar si parintii si Clubul. El apartine primei generatii Aqua Sport.  Nu trebuie sa uitam si ca am luat locul 4 in clasamentul general pe tara, cu ajutorul tuturor copiilor. Si o sa tinem promisiunea facuta lui Andrei (n.r. Nicolescu) de a da Romaniei un campion olimpic la inot”.

Echipa. Acesta este cuvantul potrivit pentru a descrie tot ceea ce s-a intamplat la Brasov weekend-ul ce tocmai a trecut. Acum 4 ani, un om a crezut ca se poate lua la lupta cu cele mari si mai puternice cluburi din tara intr-un sport care necesita foarte multa munca. Rabdare, a fost cuvantul de ordine pe acest drum inceput. A adunat in jurul lui o echipa tanara si ambitioasa cu care a pornit la treaba. Pas cu pas, fara sa sarim etape, am reusit sa ajungem din ce in ce mai sus. Am inteles, atat noi, cat si parintii ca doar impreuna putem fi mai puternici daca ne observam partile bune si punem mai mult accent pe ele. Din acest spirit de echipa s-a nascut si primul campion national Aqua Sport, crescut inca de la inceput de antrenorii Aqua Sport. Armand intai, apoi Oussema, au reusit sa faca din Andreas Bucur, caci despre el este vorba, un campion national. Nu va putem descrie sentimentul trait de mama lui care a izbucnit in lacrimi de fericire, precum si entuziasmul antrenorilor si al parintilor care s-au bucurat din inima pentru acest succes. Tot din aceeasi munca de echipa s-au nascut si vicecampionii nationali in proba de 4*50m mixt. Trecuti prin mainile mai multor antrenori, care fiecare si-a pus o amprenta pozitiva asupra progresului lor, acestia au evoluat intr-un mod entuziast, demonstrand inca o data ca ceea ce facem facem bine.

Acum sa va povestim si cum am trait acest concurs.

In prima reuniune au venit si primele sanse la o medalie individuala, prima din istoria clubului. Cele mai mari sanse le-am avut in probele de 50m fluture si 50m liber unde 2 dintre sportivii nostri (Bucur Andreas si Vlad Mihalache) au luat startul in cea mai rapida serie a competitiei. Copiii nostri au inotat bine, insa parca emotiile primei medalii nationale a clubului la individual au apasat greu pe umerii lor si nu au reusit sa arate tot ceea ce au invatat. A trebuit sa ne multumim cu un loc 4, un loc 5 si un loc 7. Si copiii care nu aveau sanse mari la o medalie au evoluat excelent, progresand intr-un mod imbucurator. Apoi a urmat stafeta baietilor de 10 ani, unde din punct de vedere teoretic plecam cu sansa a 5-a la medalie. Doar ca teoria nu e acelasi lucru cu practica, iar Ruse Matei, Blidaru David, Baluta Rares si Stamate Gabriel au demonstrat ca aceasta proba te ajuta sa te autodepasesti si dupa o cursa memorabila au reusit sa obtina un loc 3 entuziasmant, obtinut pe ultimii metri. A venit randul stafetei fetelor de 10 ani unde speram la o surpriza. Melisa Trusca, Maria Argesanu, Mihaela Pirvu si Ana Maria Cojocariu au inotat insa fantastic si au reusit sa obtina un loc 3 care ne-a umplut de bucurie.

Dupa prima reuniune simteam cum prima medalie individuala tot va trebui sa vina si stiam ca acum este momentul. Presiunea a fost tot pe umerii celor din prima reuniune, Vlad concurand in proba de 50m spate in ultima serie iar Andreas tot in ultima serie dar in proba de 100m bras. Dupa o cursa extraordinara in ambele cazuri, in care la jumatatea cursei deja ne imaginam cum o sa ne bucuram la sfarsitul cursei, cateva zecimi de secunda au facut ca locul 4 sa fie obtinut de ambii sportivi si astfel sa ratam inca o sansa la medalie individuala. Daca mai putem la socoteala si faptul ca Argesanu Maria si Aron Mario au ratat la o diferenta infima prezenta in primii 8 sportivi ai tarii, clasandu-se amandoi pe locul 9 in proba de 50m bras, putem spune ca pana la acel moment a fost cea mai ghinionista reuniune. Apoi a venit randul stafetei baietilor de 11 ani (Vlad Mihalache, Teodor Dobre, Andreas Bucur, Vlad Matei) medaliati deja in trecut in aceeasi formula, care si-au confirmat valoarea si au obtinut prima medalie la aceasta competitie dupa o cursa stransa cu adversarii nostri.

A venit si randul celei de a 3-a reuniuni, unde am avut din nou reprezentanti in ultima serie a competitiei in probele de 100m liber si 50m bras. Dupa 100m liber am reusit onorabil loc 8 prin Vlad Mihalache iar pana la proba de 50 m bras, Gabriel Stamate a reusit o evolutie foarte frumoasa in proba de 50m liber, reusind sa obtina un loc 8 dadator de sperante pentru viitor. A urmat apoi ultima serie a probei de 50m bras unde am reusit sa ne indeplinim un vis. Andreas Bucur era cotat cu sansa a 3-a la medalie, insa dupa un start plin de entuziasm a reusit sa isi mentina avansul si fara prea mari emotii a reusit sa obtina primul titlu de campion national al clubului nostru. Daca reuniunea a 2-a a fost cea mai ghinionista, cea de a 3-a a fost mult mai darnica. A urmat apoi stafeta baietilor de 11 ani in proba de 4*50 m mixt unde Vlad Mihalache, Andreas Bucur, Vlad Matei si Teodor Dobre au reusit o alta premiera: primii vicecampioni la masculin din istoria clubului.

Reuniunea a 4-a a venit si cu ultima sansa pentru o alta medalie la individual in proba de 100m spate. Vlad Mihalache a reusit o cursa frumoasa, progresul lui fiind unul evident, insa nu a fost de ajuns, cateva zecimi de secunda stand intre el si podium, clasandu-se intr-un final pe locul 5. Am incheiat insa competitia intr-un mod mai mult decat frumos, Mihaela Pirvu, Maria Argesanu, Melisa Trusca si Cosmina Mircea reusind o surpiza mare, obtinand locul 3 in proba de 4*50 m mixt fete 10 ani.

“Sa te intorci acasa cu un campion national, cu 4 vicecampioni nationali si cu alti 9 medaliati in probele de stafeta, in premiera, este o mare bucurie pentru noi. Toti copiii au avut progrese frumoase si felicit toti antrenorii clubului care au facut o treaba minunata impreuna, multumim conducerii clubului pentru stabilitatea fara de care nu am fi ajuns atat de departe si parintilor pentru sustinerea lor.”–  a declarat Mircea Purcaru, Director Sportiv C.S. Aqua Sport Bucuresti.

Premii obtinute (s-au premiat primii 6 sportivi):

Bucur Andreas (antrenor Oussema Rebai) – CAMPION NATIONAL in proba de 50 bras, locul 4 in proba 50 liber, 100 bras, locul 5 in proba 50 fluture baiet 11 ani

Vlad Mihalache (antrenor Mircea Purcaru) – locul 4 in proba de 50 spate, locul 5 in proba 100m spate baieti 11 ani

Andreas Bucur, Vlad Mihalache, Vlad Matei, Teodor DobreVICECAMPIONI NATIONALI in proba de 4*50m mixt si locul III in proba 4*50m liber baieti 11 ani

Melisa Trusca, Mihaela Pirvu, Maria Argesanu, Cojocariu Ana Maria – locul III in proba de 4*50m liber fete 10 ani

Melisa Trusca, Mihaela Pirvu, Maria Argesanu, Cosmina Mircea – locul III in proba de 4*50m mixt fete 10 ani

Matei Ruse, David Blidaru, Rares Baluta, Gabriel Stamate – locul III in proba de 4*50 liber baieti 10 ani

 

18 noi recorduri interne: 

50m fluture baieti 11 si 12 ani – Bucur Andreas (32:80)  (VR 32:91, Andronic, Pitesti 2016)

50m spate baieti 11 si 12 ani – Mihalache Vlad (34:43) (VR 34:73, Mihalache, Izvorani 2017)

50m bras fete 10 ani – Argesanu Maria (44:12) (VR 45:32, Argesanu, Izvorani 2017)

100 m bras baieti 11 ani si 12 ani – Bucur Andreas (1:27:68) (VR 1:29:39, Bucur, Izvorani 2017/ 1:28:66, Dragu, Izvorani 2017)

100m liber baieti 11 si 12 ani – Mihalache Vlad (1:07:65) (VR 1:09:54 Andronic, Budapesta 2015/ 1:08:11, Andronic, Izvorani 2017)

50m Bras baieti 11 si 12 ani – Bucur Andreas (38:64) (VR 39:48, Bucur, Izvorani 2017)

100m Spate baieti 11 si 12 ani – Mihalache Vlad (1:14:81) (VR 1:16:89, Mihalache, Izvorani 2017)

50m Spate fete 10 ani – Pirvu Mihaela (40:52) (VR 40:83, Trusca, Izvorani 2017)

4*50 mixt baieti 11 si 12 ani – Mihalache Vlad, Bucur Andreas, Matei Vlad, Dobre Teodor (2:24:28) (VR: 2:25:22 Curariu, Dragu, Andronic, Malus, Sofia 2016)

4*50m liber baieti 11 si 12 ani – Mihalache Vlad, Dobre Teodor, Bucur Andreas, Matei Vlad (2:08:62) (VR 2:10:19 Bucur, Mihalache, Matei, Predila, Izvorani 2017)