Mai sunt 8 zile până la cel mai spectaculos concurs din istoria natației românești – « Cupa “ANDREI NICOLESCU” », ediția I –

În zilele de  14 și 15 Octombrie 2017, peste 350 de sportivi de performanță, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, vor lua startul la cel mai spectaculos concurs din istoria natației românești: competiția internațională « Cupa “ANDREI NICOLESCU” » ediția I, ce se va desfășura la bazinul din cadrul Complexului Olimpic Izvorani. Concursul este organizat anual de către Asociația Club Sportiv Aqua Sport Citius București, club afiliat la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în memoria fondatorului Aqua Sport-Andrei Nicolescu.

Competiția promovează valorile sportive, precum spiritul de echipă, spiritul de competiție și dorința de perfecționare, și își propune să aducă la un loc sportivi, părinți și personalități marcante din lumea sportului, pentru a crea un eveniment sportiv deosebit, spectaculos și plin de surprize, un adevărat prilej de bucurie și inspirație, atât pentru concurenți, cât și pentru spectatori.

Atât sâmbătă, 14 Octombrie, cât și duminică, 15 Octombrie, competiția este structurată în două părți: calificările se vor desfășura, într-un mod standard, în prima parte a zilei, iar începând cu orele 16:00 vor avea loc finalele probelor, care vor fi însoțite de un spectacol de lumini, muzică, efecte speciale, momente artistice și invitați de onoare.

Astfel, finalele din cadrul competiției se vor desfăsura într-o atmosferă de vis, creată prin reducerea luminilor din locatie, concomitent cu aprinderea spoturilor din apă, care vor lumina piscina într-un mod spectaculos. Prima activitate artistică va fi un moment de înot sincron pregătit de colegii de la Bucharest Sport Club (BSC), cărora le mulțumim pentru că ni s-au alăturat în demersul nostru.

Pe ecranul profesional de mari dimensiuni, montat în bazin, echipa de filmare va transmite live toate probele, reacțiile sportivilor câștigători, scurte interviuri cu aceștia, precum și premierile sportivilor și momentele artistice.

Sportivii câștigători vor fi premiați de către invitați de onoare din lumea sportului: Camelia PotecPreședinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și campioană olimpică la 200 m liber Atena 2004 , Silviu Anastase – antrenor federal înot, campionul Dragoș Coman – ce a obținut locul III la Campionatul Mondial din Barcelona 2003 și bronz la Campionatul Mondial din Indianapolis 2004 – și Prof. Univ. Dr. Gheorghe Marinescu – Director al Școlii Doctorale UNEFS.

Toți sportivii vor primi câte un premiu de participare, care să le aducă aminte cu drag de această competiție, iar fiecare premiant va primi diplomă de podium și medalie personalizată, precum și alte cadouri, prin sprijinul acordat de sponsorii acestei competiții.  De asemenea, cele mai valoroase cluburi și cei mai valoroși sportivi la fiecare categorie de varstă și sex vor fi premiați cu trofee, iar aceștia din urmă vor primi și câte un costum de competiție profesional Michael Phelps.

Mulțumim sponsorilor, partenerilor și voluntarilor, care ne împărtășesc valorile și care s-au alăturat, într-un mod atât de generos, demersului nostru :   S.G. General M.P.M.  Impex S.R.L., SECOM, Spălătoria Germană, Regency Company, DB Schenker, USWIM, Aladea, GoPrint, Carrefour Park Lake, Aqua Carpatica, Bucharest Sport Club, RFH Sports&Management, Radio Sport Total FM.