Vlad-Mihalache

Profil de campion – Vlad Mihalache

La un sportiv de performanta te-ai astepta ca principalele calitati sa fie forta fizica, capacitatea de a rezista la efort deosebit de crescuta sau alte lucruri care pun accent mai mult pe fizic. Astazi va vom prezenta un campion Aqua Sport a carui principala calitate este inteligenta si datorita careia a reusit sa ajunga sa obtina performante incredibile. Intelege ca un adult ceea ce i se spune  si pune in practica imediat, daca reusesti sa il convingi ca este bine sa fie asa. Vlad Mihalache, caci despre el este vorba, este un sportiv care ne-a demonstrat ca lucrul in echipa poate duce la cele mai mari progrese.

A fost descoperit de Alina Cartu la cursurile de inot, Oussema Rebai l-a preluat si a reusit sa il faca sa iubeasca acest sport, apoi tot Alina a lucrat cu el reusind sa il invete secretele tehnicii cat mai bine, iar de 6 luni Mircea Purcaru este cel care il indruma pas cu pas spre visul lui: Jocurile Olimpice din 2028. In 2016, sportivul nostru de 10 ani a reusit sa cucereasca 2 medalii de aur, 6 de argint si 2 de bronz la concursuri atat nationale cat si internationale.

AQUA SPORT Cand te-ai apucat de inot si de ce?

VLAD MIHALACHE: In urma cu 2 ani, ca sa invat sa inot. Eram la agrement prima oara, restul inotau cu aripioare iar eu ma descurcam fara. Atunci Alina m-a observant si m-a chemat la performanta apoi am facut cu Oussema.

AQUA SPORT De ce ai vrut sa faci totusi performanta?

VLAD MIHALACHE: Am zis sa incerc cu performanta si am vazut ca am inceput sa am rezultate foarte bune si am continuat pentru ca mi-am dorit, am stiut ca am talent, de mic chiar mama a observant acest lucru fiindca imi placea sa fac baie mereu.

AQUA SPORT Imi poti descrie fiecare antrenor cu care ai lucrat, te rog?

VLAD MIHALACHE: Oussema m-a invatat lucrurile de baza dar nu as putea sa il descriu. Alina este o antrenoare jucausa si consider ca este buna pentru copiii mici, dar si pentru cei mari. Iar despre Mircea imi place ca este binedispus.

AQUA SPORT De ce ar prefera un copil la 10 ani, in loc sa stea sa se joace pe telefon sau sa se uite la televizor, sa munceasca 2 ore zilnic la bazin?

VLAD MIHALACHE: In primul rand pentru medalii. Sunt stralucitoare si imi plac. In al doilea rand, de multe ori ma plictisesc acasa de tot ce am eu pe calculator si in al treilea rand pentru ca imi place inotul. Ma joc cu copiii, imi fac prieteni noi.

AQUA SPORT Cu cine te impaci mai bine. Cu colegii de la scoala sau cu cei de la bazin?

VLAD MIHALACHE: Cu cei de la bazin. Cei de la scoala sunt mai mult gelosi pe mine ca sunt foarte muncitor si doamna ma apreciaza si pentru ca dupa fiecare concurs vin cu cel putin 3 medalii. Si faptul ca muncim cu totii impreuna ne ajuta sa fim mai apropiati unii de altii la bazin.

AQUA SPORT Care sunt desenele tale preferate?

VLAD MIHALACHE: “Uimitoarea lume ai lui Gumbell” pentru ca e o caricatura in care se combina lumea reala cu desenele animate. “Sa inceapa aventura”, este iarasi un desen care imi place despre un caine magic si un om care fac tot felul de nebunii impreuna.

AQUA SPORT Tu mai ai timp si citesti?

VLAD MIHALACHE: Nu am asa mult timp dar mai si citesc. Mai ales in pauze la scoala. Intai citesc si dupa ce am terminat ma duc sa ma joc si cu colegii. E mai distractiv sa faci 2 lucruri in aceeasi pauza.

AQUA SPORT Care este cartea ta preferata?

VLAD MIHALACHE: Jurnalul unui pusti.

AQUA SPORT Daca ar fi sa ai un alt sport preferat, care ar fi?

VLAD MIHALACHE: Imi place fotbalul fiindca driblez toti copiii de la scoala si dau goluri foarte smechere.

AQUA SPORT Cum te-ai descrie tu, pe scurt?

VLAD MIHALACHE: Inteligent, muncitor si inteleg foarte repede.

AQUA SPORT Care este secretul tau pentru evolutia ta buna de cand te-ai apucat de inot si pana acum?

VLAD MIHALACHE: Munca.

AQUA SPORT Daca ar veni un copil mic la tine sa iti ceara cateva sfaturi despre cum sa ajungi un campion, tu ce i-ai spune?

VLAD MIHALACHE: Sa isi asculte antrenorul, sa nu fie distras, sa isi repare greselile si….ca e bine sa munceasca.

AQUA SPORT Care este visul tau legat de inot? Si care este inotatorul tau preferat?

VLAD MIHALACHE: Sa ajung la Olimpiada din 2028. Ca si inotator pe care il apreciez este Robert Glinta si suntem buni la spate amandoi.

Sa ii uram mult succes campionului nostru in indeplinirea visului lui!