Lacrimi de fericire la Campionatul National – Faza Regionala

Am incheiat saptamana trecuta cu doua zile de foc pentru campionii nostri, care au participat sambata si duminica la Campionatul National Copii 10-11 ani, Faza pe Regiune – Editia 2016, ce a avut loc la Bazinul Olimpic de la Izvorani.

Dintre cei 28 de sportivi legitimati la Clubul Sportiv Aq ua Sport Bucuresti, cu varste cuprinse intre 10-11 ani, care au luptat sa atinga baremul, 24 au reusit si s-au calificat la nationale, iar Alexandra Curcan s-a evidentiat ca rezultate, reusind un frumos loc 2 in proba de 50 metri liber, cu timpul de 31:34.

Minunat! Acesta este cuvantul pe care il putem folosi cand analizam evolutia copiilor la aceasta competitie. Acesta este si cuvantul potrivit pentru modul in care ne-au sustinut parintii, dar si pentru munca antrenorilor depusa in fiecare zi. Am reusit sa ne calificam la campionatele nationale cu un numar de 24 de sportivi din 28, in conditiile in care baremul a fost mai greu decat cel de anul trecut, ceea ce este o mare performanta, tinand cont ca anul trecut, la aceeasi competitie, doar 11 sportivi au obtinut calificarea la nationale. Nu doar calificarea ci si progresul incantator al campionilor nostri merita apreciat. De asemenea, trebuie sa remarc in mod special evolutia Alexandrei Curcan si a lui Luis Barbu, care ne-au demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, ca nu exista cuvantul “IMPOSIBIL” in sport.“ – a declarat Mircea Purcaru – Director Sportiv Aqua Sport Bucuresti.

Luis Barbu ne-a lasat fara cuvinte. Dar plini de emotii. Doar cei care au facut sau fac performanta, in orice domeniu, stiu ce sacrificii se fac uneori pentru aceasta. Sacrificii tacute, riscuri asumate intre sportiv, sufletul lui si familia sa, sacrificii despre care nu se vorbeste neaparat, pentru ca performanta nu se vorbeste, ci se face. Unii ar putea numi aceste sacrificii inconstienta, altii curaj. Doar ca nimeni in afara de cel care le face nu le poate judeca si nici nu are dreptul, caci nu s-a inventat inca masura pentru zambetul unui copil care a reusit, nici masura pentru bucuria din sufletul unui sportiv sau pentru lacrimile de fericire care ii siroiesc pe fata dupa ce a dovedit ce poate.

Weekend-ul acesta la Izvorani, oamenii pe care noi ii numim copii, pentru ca au 10-11 ani, ne-au invatat, pe noi adultii, mai multe lectii, care ne-au lasat si pe noi cu lacrimi in ochi: ne-au invatat ce inseamna fairplay, ce inseamna sa iti imbratisezi prietenul care acum doua minute iti era concurent pe culoarul de langa, ne-au invatat ce inseamna vointa si ce inseamna sa iti depasesti limitele.

Evolutia sportivilor nostri arata evolutia Clubului nostru, astfel ca rezultatele obtinute nu pot decat sa ma bucure. Roadele muncii lor si ale antrenorilor, dar si implicarea parintilor si mai ales faptul ca am devenit o mare familie, familia Aqua Sport, ne arata ca suntem pe drumul cel bun si cu un pas mai aproape de ceea ce ne-am propus sa facem” –  a declarat Andrei Nicolescu – Presedinte C.S. Aqua Sport Bucuresti.