Campionii Aqua Sport s-au intors cu bratele pline de medalii de la Brasov

Cupa Contratimp, ce s-a desfasurat weekend-ul trecut la Brasov, s-a incheiat cu un numar de 26 de medalii pentru campionii Clubului Sportiv Aqua Sport Bucuresti si doua cupe pentru titlul de “Cel mai bun sportiv”.

Micii campioni au obtinut 12 medalii, dintre care 5 de aur, 4 de argint si 3 de bronz, in timp ce antrenorii lor au obtinut 14 medalii: 7 de aur, 5 de argint si 2 de bronz.

La categoria copii s-a evidentiat Karen Avakian (7 ani), care a obtinut medalii de aur la 50m spate, 50m liber si 50m fluture si medalie de bronz la 50m bras, castigand si cupa pentru “Cel mai bun sportiv”.

Tot la categoria copii, David Stoica (7 ani) a reusit sa obtina medalia de aur la 50m liber.
“Medalia obtinuta de David este o performanta deosebita, deoarece ne demonstreaza inca o data ca pentru a face performanta este mai importanta implicarea copilului si a antrenorului decat forma sau lungimea bazinului, caci David a reusit acest loc I in conditiile in care antrenamente lui se desfasoara in locatia Aqua Sport Persepolis, unde bazinul de cursuri are alt specific fata de bazinele Aqua Sport de 25m si 20m de la Dante Alighieri, respectiv Olimpia (Stadion Olimpia Vitan). ” – a declarat Prof. Dr. Mircea Purcaru – Director Sportiv al C.S. Aqua Sport Bucuresti.

La seniori, antrenoarea Alina Cartu a castigat 3 medalii de aur la probele 200 mixt, 50 liber si 50 spate, precum si cupa pentru “Cea mai buna sportiva”. Nici colegii sai, antrenorii Lacramioara Robu, Mircea Purcaru, Armand Grecu, Oussema Rebai si Alexandru Scarlat nu s-au lasat mai prejos, urcand pe podium la probele de 50m fluture, stafeta, 50m spate, 50m liber, 200m mixt.

“S-a vazut o evolutie clara fata de anul trecut si este meritul intregii echipe. Copiii au demonstrat ca suntem pe drumul cel bun spre Olimpiada din 2028, iar antrenorii ca fac ei insisi performanta inainte de a le fi ghid celor mici”. – a declarat Andrei Nicolescu – Presedinte al C.S. Aqua Sport, care a fost el insusi premiat simbolic de catre propria echipa, in semn de apreciere pentru ca a facut posibila aceasta frumoasa poveste numita Aqua Sport.