Profil de campion – Razvan Petrea

Exista sportivi care ajung la obiectivul lor cu multa rabdare, cu un progres bun si constant pe parcursul a multi ani de antrenament. Exista insa sportivi care parca nu mai au rabdare si vor sa sara peste toate etapele de progres si vor sa uimeasca pe toata lumea. Astazi o sa va prezentam un campion din cea de-a 2-a categorie. Razvan Petrea, caci despre el este vorba, a evoluat precum crestea Fat-Frumos in basmele copilariei noastre…intr-un an cat altii in 7.

Desi are 12 ani, face inot de performanta de aproximativ 2 ani, iar de acum un an, de cand a intrat in familia Aqua Sport sub indrumarea antrenorului Mircea Purcaru a avut o evolutie senzationala reusind sa castige zeci de medalii la concursuri municipale, regionale, nationale si internationale. Este in bazin in fiecare dimineata la ora 05:30 si incununarea muncii din acest an a venit in decembrie, la Cupa Romaniei de Cadeti cand a reusit in premiera sa castige o medalie de aur.

Va prezentam mai jos interviul cu campionul nostru:

R: Salut Razvan, imi poti spune, te rog, de cat timp faci inot?

P.R.: De aproximativ 2 ani si jumatate. Initial m-am dus la bazin pentru ca nu stiam deloc sa inot si aveam o frica de apa, iar atunci cand mergeam la mare voiam sa stau la mal unde atingeam cu picioarele sau sa merg cu colacul in apa. Avand un frate mai mic care mergea la inot, la indrumarea bunicii mele, m-am decis sa merg si eu sa invat .

R: Si dupa ce ai invatat sa inoti, de ce ai mai venit la bazin?

P.R.: Pentru ca imi placea si pentru ca era singurul sport care ma putea ajuta sa ajung ceva in viata.

R: De ce crezi ca ai progresat asa mult pana acum?

P.R: Pentru ca imi doresc si ca am mereu chef de antrenament. Pentru mine antrenamentul este timpul care reprezinta o parte pozitiva a zilei.

R: Cum ti se pare sa te trezesti in fiecare dimineata la 4:45 pentru a ajunge la antrenament?

P.R.: Cand am aflat mi se parea o nebunie curata si ca e foarte foarte greu, dar apoi m-am obisnuit. La inceput era foarte obosit si nu prea aveam energie dar cu timpul m-am obisnuit.

R: La scoala cum te descurci? Simti ca te-ai descurca mai bine daca nu ai face inot?

P.R.: Ma descurc destul de bine. Am avut media 9.51 semestrul trecut. La scoala nu cred ca m-as descurca mai bine daca nu as face inot pentru ca am timp suficient si de scoala.

R: Ce sfaturi le-ai da unor copii aflati la inceput de drum?

P.R.: Sa vina cu mare dorinta si sa nu le fie frica pentru ca antrenorii au grija sa le croiasca un drum in viata.

R: Unde te vezi peste 4 ani?

P.R.: As vrea la Olimpiada sa fiu pe locul 1 la foarte multe probe si sa stiu ca numele meu a intrat in istorie.

R: Ne poti descrie programul tau de zi cu zi?

P.R.: Ma trezesc la 4:45, ma imbrac, ma duc la antrenament, apoi ajung acasa, mananc apoi incep sa ma apuc de teme si sa mai fac niste lectii. Apoi dupa scoala am si timp liber, mai putin luni si vineri cand am al 2-lea antrenament.

R: Ce ai simtit cand ai iesit campion national la ultimul concurs?

P.R.: Aveam foarte multi fluturi in stomac, eram foarte fericit si incercam sa nu ma dea chestia asta peste cap. Stiam ca nu am realizat inca aproape nimic in comparatie cu un campion olimpic. Si stiam ca inca nu sunt antrenat cum trebuie si acesta este doar inceputul.